Левски обмисля неявяване на мача с ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
БФС отказа да отложи Вечното дерби независимо, че голям брой от играчите ба Сините бяха под карантина

Левски планира да проведе извънредно събиране на Управителния съвет на клуба, на което най-големият акционер Наско Сираков и другите шефове ще дискутират дали да бойкотират дербито с ЦСКА София заради големия брой заразени с коронавирус, съобщава “Мач Телеграф”.

Сините вече поискаха Вечното дерби да бъде отложено, аргументирайки се с факта, че 16 от играчите на тима бяха поставени под карантина заради положителни проби при направени тестове за COVID-19 и на практика трябва да излязат на терена след една или максимум две тренировки.

На Герена обаче били категорични, че е абсолютно невъзможно новият наставник Славиша Стоянович да успее да подготви подобаващо отбора за такова кратко време, имайки предвид, че играчите не са тренирали две седмици.

В отговор на искането на Левски за отлагане на мача, официалният сайт на БФС излезе със следното съобщение:

“СТК напомня на ФК, съобразно решение на ИК на БФС и становище на Медицинската комисия при БФС, че футболни срещи в Първа и Втора лига могат да бъдат отлагани при наличие във ФК участник в състезанието на повече от 10 състезатели с положителен тест и в карантина за Covid-19 на назначената дата за провеждане на футболната среща.”