Левски оцвети Купата на България в синьо след 1:0 над ЦСКА!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Илиян Стефанов беше героят на "сините" с гол малко след почивката

Левски е новият носител на Sesame Купа на България! “Сините” победиха на финала ЦСКА с 1:0 пред препълнен стадион “Васил Левски”. Решителното попадение падна в 57-та минута, когато Илиян Стефанов реализира златния гол във вратата на Бусато.

Това е първият трофей във витрината на Левски от 13 години насам, като последно те вдигнаха титлата на България през сезон 2008/09.

Първата по-интересна ситуация дойде в 9-та минута, когато Хосе Кордоба се опита да изненада Бусато от дистанция със силен изстрел, но много неточен. В 17-та минута Турицов центрира почти от аут линията на втора греда, където дебнеше Кайседо, но Ван дер Кап се намеси и изчисти с глава.
Левски оцвети Купата на България в синьо след 1:0 над ЦСКА! 1
В 19-та минута защитата на ЦСКА не успя да се справи по най-добрия начин след центриране и топката се озова в Илиян Стефанов, но той не се ориентира на около 5 метра от вратата и Бусато улови.

В 26-та минута опасна контра на “армейците” намери Йомов с много пространство пред себе си отляво, след което намери отлично Вион, но той от въздуха от движение не насочи кълбото в очертанията на вратата.
Левски оцвети Купата на България в синьо след 1:0 над ЦСКА! 2
Осем минути преди почивката Левски имаше златен шанс да вкара, след като Мено Кох вместо да изчисти остро центриране остави топката на пътя на Уелтън, но той без да бъде притесняван реши да обработва паса и сбърка.

Десет минути след почивката Пардю направи първата смяна в мача и пусна в игра Амос Юга. Само 80 секунди по-късно Лам направи ужасяваща грешка, като Уелтъон му открадна топката, а след това Филип Кръстев пусна към Илиян Стефанов, който отправи мощен изстрел, а топката се отклони съвсем леко, което беше достатъчно да заблуди Бусато и резултатът да бъде открит – 0:1 за Левски!

В 80-та минута Варела намери с центриране Гарсес в наказателното поле, но той не успя да успокои топката и да нанесе удар. Пет минути по-късно Левски можеше да реши всичко, но Михайлович озовал се сам срещу Бусато не успя да го преодолее, стреляйки точно в тялото му.

Така Левски грабна 26-та си Купа на България и първа от 15 години насам, след като отново Станимир Стоилов изведе “сините” до трофея през сезон 2006/07.


Стартови състави:

ЦСКА:  Бусато, Жеферсон, Кох, Турицов, Лам, Вион, Мухар, Мазику, Кери, Йомов, Касйедо

Левски:  Пламен Андреев, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами, Миланов, Михайлович, Стефанов, Сундберг, Уелтън, Кръстев, Бари

Фото: СтартФото