Левски отново е евробоец – подчини ПАОК с 2:0 на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" изиграха страхотен мач, Уелтън вкара след 40 секунди игра

Левски се завърна с гръм и трясък на европейската футболна сцена, след като успя да победи с 2:0 гръцкия колос ПАОК като домакин в първия мач от сблъсъка им от 2-ия квалификационен кръг за Лигата на конференциите.

Пред почти пълен “Георги Аспарухов”, заради наказанието на “сините”, момчетата на Станимир Стоилов изиграха много силен мач и напълно заслужено изковаха добър аванс преди реванша след седмица в Гърция.

Левски стартира по превъзходен начин – с гол още в 40-та секунда. Николай Михайлов изрита топката в половината на ПАОК, където бившият играч на “сините” Янис Каргас не отигра по най-добрия начин с глава и кълбото се озова на пътя на Уелтън, който изпревари излизащият да го пресрещне Доминик Котарски и с отличен прехвърлящ удар отбеляза за 1:0!

Левски отново е евробоец - подчини ПАОК с 2:0 на "Герена" 1

ПАОК се опита бързо да върне гола, но Левски играеше изключително организирано и на свой ред нанесе втори удар за шок на гръцкия колос.  В 19-та минута Уелтън помогна в защитен план, като спря Андреа Живкович в половината на “сините”, след което комбинира с Георги Миланов на левия фланг. Националът напредна на скорост и пусна отличен пас за Билал Бари на точката за дузпа, откъдето мароканецът беше безпощаден за 2:0.

Левски отново е евробоец - подчини ПАОК с 2:0 на "Герена" 2

Малко след половин час игра ПАОК имаше златен шанс да намали резултата. Соареш центрира от свободен удар към границата на вратарското поле, където на далечната греда Каргас успя да се вклини между Патрик-Габриел Галчев и Хосе Кордоба, за да стреля с глава, но топката профуча на сантиметри от целта.

В 37-та минута пък Филип Кръстев отигра с глава в половината на гърците, след което същото стори и Бари, с което изведе Роналдо отдясно в наказателното поле. Бразилецът премина покрай Каргас и стреля силно от малък ъгъл, но Котарски парира с тяло.

Левски отново е евробоец - подчини ПАОК с 2:0 на "Герена" 3

След почивката двата отбора намалиха темпото и чак в  62-ата минута се разви интересна ситуация. Уелтън измъкна топката от Састре отляво до наказателното поле, след което бразилецът опита да намери технично далечния ъгъл, но опитът му беше неточен.

Шест минути преди края Куртич центрира остро в наказателното поле на Левски, но за щастие топката не беше засечена от никой пред Николай Михайлов и премина покрай вратата.

Фото:СтартФото