Левски планира привличането на нов панамец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вероятно е Мъри Стоилов да събере през лятото Хосе Кордоба с неговия сънародник Мартин Моран

Полузащитникът на Етър (Велико Търново) – Мартин Моран, е сред попадналите в трансферния списък за лятна селекция на Станимир Стоилов. Панамецът, който преди броени дни записа минути за националния си отбор на “Ел Монументал” срещу световния шампион Аржентина, ще бъде следен до края на сезона, преди да се вземе крайното решение, но към момента акостиране в посока “Герена” изглежда доста вероятно.

Моран е вътрешен халф и притежава доста добри технически характеристики и физически данни. Той е собственост на панамския Индепендиенте, от който на стадион “Георги Аспарухов” дойде и едно от най-конвертируемите имена за “сините” – Хосе Кордоба. Фактът, че е само на 21 години се вписва идеално в концепцията на Станимир Стоилов за развитие на млади състезатели, а и освен това бъдещето на Филип Кръстев и Андриан Краев в Левски е неясно. За Краев имаше оферта през зимата, която “сините” отхвърлиха. Кръстев пък е собственост на “Сити Груп” и това къде ще продължи кариерата си не е окончателно взето и не зависи от ръководните фактори на “Герена”.

Силното представяне на Хосе Хордоба в Левски е другата голяма причина, клубът да следи отблизо и други негови сънародници. Моран играе като преотстъпен във Велико Търново, но от Индепендиенте са развили добри отношения със “сините” и се очаква да се разберат за евентуален трансфер, който определено ще даде по-голям шанс на играча да стигне още по-високо в йерархията на европейския футбол.