Левски победи Ботев Враца с 3:2 на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" показаха вдъхновена игра в нападение, но и колебания в защита

Левски победи с 3:2 Ботев Враца в контролна среща, изиграна на стадион “Георги Аспарухов”. Момчетата на Станислав Генчев изиграха единствената си проверка по време на паузата за националните отбори, а за врачани повторен дебют начело направи Христо Янев.

Левски откри резултата още в седмата минута с великолепен удар на Евертон Бала, който получи топката на границата на наказателното поле и с мощен шут към горния ляв ъгъл реализира за 1:0. В 20-ата минута столичани удвоиха преднината си. Патрик-Габриел Галчев намери Мислович, който с прецизен пас намери Мустафа Сангаре. Той навлезе в наказателното поле и с точен удар по земя вкара за 2:0.

В 64-ата минута Левски имаше шанс да отбележи трети гол, когато Келиан ван дер Каап засече с глава центриране от корнер, но вратарят на Ботев Враца Бариос реагира блестящо и спаси. Малко след това, в 65-ата минута, Ботев Враца отговори с контраатака, при която Иван Василев остана сам срещу Иван Андонов, но стражът на Левски се справи и изби топката в корнер. Андонов отново демонстрира рефлексите си, спасявайки опасен удар.

Натискът на Ботев Враца даде резултат в 66-ата минута, когато след центриране от ъглов удар топката бе овладяна от играч на гостите, който центрира отново към Иван Василев. Нападателят засече с глава от близко разстояние, за да намали изоставането на своя отбор до 2:1.

В 71-вата минута Левски възстанови двуголовата си преднина с трето попадение. След центриране от корнер, Асими Фадига успя да свали топката към Келиан ван дер Каап, който от близка дистанция я отклони в мрежата за 3:1.

Само две минути по-късно Ботев Враца отново намали резултата. Даниел Генов получи отлично извеждащо подаване, навлезе в наказателното поле и с мощен удар към близкия горен ляв ъгъл отбеляза за 3:2, поддържайки интригата в мача жива до края.