Левски победи ЦСКА 1948 с 4-2 в Бистрица
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сангаре герой за „Сините“ през първото полувреме.

Левски София успя да победи ЦСКА 1948 с 4-2 на стадиона в Бистрица и така се изкачи временно на първото място в Първа Лига с актив от 19 точки след 8 срещи. „Сините“ също така нанесоха първа загуба на ЦСКА 1948 от началото на кампанията като футболистите на Валентин Илиев бяха записали 2 победи и 3 равенства преди днешния мач.

Мустафа Сангаре оправда доверието на Станислав Генчев да го пусне на терена от първата минута и откри резултата в 16тата минута след асистенция на Евертон Бала. Точно 10 минути по-късно, Сангаре вкара своя втори гол в срещата, за да удвои преднината на гостите след асистенция от Алдаир Невеш.

Домакините все пак запазиха интригата за второто полувреме след като Радослав Кирилов се разписа към края на първата част, за да намали изоставането на своя тим само на 1 гол.

През втората част обаче, Александър Колев вкара в 58мата минута след втора асистенция в мача от Евертон Бала, за да направи преднината на „Сините“ отново 2 попадения. Марин Петков реши всичко в срещата със своя гол в 77мата минута като Алдаир Невеш записа своята втора асистенция в двубоя. Марио Илиевски вкара в добавеното време за крайното 4-2.

Убедителната победа е чудесна новина за Левски, които преди това бяха вкарали само 1 гол в предишните си 3 срещи в Първа Лига.

ЦСКА 1948 пък след 2 поредни победи със суха мрежа записа тежко поражение.