google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" застават зад Костадин Гергинов

От Левски изразиха категорична подкрепа към председателя на съдийската комисия Костадин Гергинов. Клубът от “Георги Аспарухов” застава категорично зад настоящия председател на СК, не защото е възхитен от представянето на съдиите, а поради факта, че Костадин Гергинов бе назначен на този пост преди по-малко от 2 месеца”, пишат от “Герена”.

В позицията на Левски се пише, че “сините” настояват неабавно за избора на нов ръководител на БФС, който да а постави интересите на футбола на първо място за сметка на личните интереси и амбиции на президентите на клубовете.

“Скъпи Левскари,

През последните няколко дни сме свидетели на добре координирана и безскрупулна медийна кампания, подклаждана умело от задкулисието на българския футбол, чиято крайна цел е да обезглави Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Ръководството на „Професионален футболен клуб Левски“ следи внимателно какво се случва и изразява своето възмущение от начина, по който определени услужливи медии се използват като несръчна бухалка в защита на интересите на силните на деня в „Първа професионална лига“ и БФС. Очевидно, нечии сметки са сериозно объркани и нечие влияние в Съдийската комисия силно е намаляло за сметка на независимостта и обективния анализ на събитията на терена. Тези процеси на нормализация са покачили сериозно напрежението в определени кръгове, силно представени в Изпълнителния комитет на БФС, който продължава да функционира с напълно неясна легитимност.

„ПФК Левски“ категорично подкрепя настоящия председател на Съдийската комисия, не защото е възхитен от представянето на съдиите, а поради факта, че Костадин Гергинов бе назначен на този пост преди по-малко от 2 месеца с решение на същия този Изпълком, чийто членове сега обикалят като цветарки по медиите си и атакуват. Това е скандално и противоречи на всички принципи на доброто управление.

От ръководството”