Левски се насочва към Преслав Боруков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят може да излезе без пари на "сините"

Левски има интерес към привличането на Преслав Боруков. Договорът на младежкия национал с Етър изтича и „сините“ могат да го вземат без пари, след като стане свободен агент.

Боруков дойде през лятото на „Ивайло“ от Шефилд Уензди и направи добра кампания с „болярите“. Нападателят взе участие в 30 шампионатни мача, в които отбеляза 12 гола. За сравнение в Левски нямаха играч, който да мине границата от 10 попадения. Привличането на Боруков е по искане на бъдещия треньор на „сините“ Станимир Стоилов, пише „Kotasport”.

Левски имаше възможност да вземе Боруков още преди година, но тогава на „Герена“ се спряха на Стивън Петков, което се оказа неуспешен ход. В 17 мача във всички турнири Петков има само едно попадение.

Плановете на Левски са за мащабна селекция, в която влизат Илиан Илиев-младши от Черно море и напускащият Локомотив Пд Диниш Алмейда.

Освен това „сините“ полагат усилия да за­държат и двама от чуждестран­ните си футболисти, които са с изтичащи договори – Звонимир Микулич и Драган Михайлович.