google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Левски продължава редуцирането на състава и поредният напускащ е аржентинецът Франко Мазурек. Халфът няма да се появи на сбора за новия сезон в понеделник, след като е постигнал съгласие с шефовете да разтрогне своя договор със “сините”.

Това е много добра новина за Левски, тъй като клубът от доста време се опитваше да се раздели с аржентинеца без да му плаща неустойка. Мазурек не успя да се впише в състава на 26-кратния шампион на България, а в същото време взима много голяма заплата.

От Левски се надяват същото да се случи и с нидерландеца Стайн Спиерингс, но има вероятност полузащитникът да настоява за обезщетение.

Мажоритарният собственик на столичани Наско Сираков ще проведе разговори с всеки един от играичте на “сините” в понеделник. Той ще ги пита дали имат желание да продължат да играят на „Герена“ в условие на финансовата криза или ще напуснат клуба, съобщава „Меридиан Мач“. Както е известно, към днешна дата играчите на Левски имат да получават доста пари, а ако останат на “Герена”- заплатите, които така или иначе не получават, ще бъдат намалени. Според информациите голяма част от чужденците в Левски ще изявят желание да напуснат.

В същото време от Левски разкриха, че ще направят опити да продадат тримата си най-добри играчи в нападение Станислав Иванов, Паулиньо и Найджьл Робърта, за да влезнат пари в касата на клуба и по този начин да се стабизира тежкото финансово състояние. Трите звезди на “сините” направиха доста добри изяви през 2020 година и се очаква да има оферти за тях през лятото.

Към момента за нито един от тримата не е постъпила конкретна оферта, а отделно в клуба се носят слухове, че Найджъл Робърта ще опита да си тръгне със свободен трансфер от „Герена“, след като бойкотира ключовия мач с Локо Пд, изтъквайки шокираща причина за това – пъпки по ръцете.