Левски ще играе само с юноши, обяви Георги Тодоров
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши треньорът на Левски Георги Тодоров изрази очакванията си, че отборът ще играе само с юноши през следващия сезон.

Наставникът, който определи ситуацията в клуба като “трагедия” заяви, че броят на напускащите тепърва ще нараства.

„Проблемите са много,” започна Тодоров. “Един от проблемите е финансово и задача номер 1 е оцеляването на клуба.

“Четири месеца футболистите не са получавали заплата, а служителите малко по-малко. Вероятно, защото има изисквания, на четирима от чужденците е плащана заплата, както и на Станислав Иванов. Ситуацията е много тежка. Това, което заварих е трагедия.

„Няма да има никакво търпение. Днес напусна Мартин Райнов. Вероятно и Каргас ще напусне. Евентуално ще има и други хора, които в следващите дни ще се разбере. Ще играем само с юноши.”

Тодоров за пореден път заяви, че няма намерение да напуска.

„Аз съм казал, че ще остана, докато съм необходим,” повтори бившият нападател “Започнахме днес, имаме три седмици (за подготовка).

“Трябва първо да се освободим от хората с големите заплати и след това трябва да търсим нови футболисти. Върна се Деян Иванов. Изключително трудно ще бъде да сглобим боеспособен отбор с наличните футболисти.

“Имаме един Робърта, който е добър футболист. Има запитвания за доста футболисти. Решение на собствениците е кой ще бъде продаден.”

„Ние почти цял ден бяхме заедно днес с Наско Сираков и Тити Папазов. Нямането на пари кара всеки един футболист да се дърпа и да се замисля. Призовавам феновете на търпение. Ние съществуваме благодарение на феновете.

“Призовавам да не се похарчи Сираков за втори път. Сираков трябва да бъде в Левски. Ако се намерят средства и се направи селекция, и Сираков бъде силен в съблекалнята на Левски, Левски ще успее. Иначе Левски загива. Става въпрос за безумни заплати за нашата действителност.”

Въпреки отчайващата ситуация на “Георги Аспарухов”, Тодоров беше категоричен, че Левски няма да прибегне до добре познати в родната футболна действителност методи за оцеляване.

“В никакъв случай Левски няма да слага тирета и такива неща,” заяви наставникът. “Убеден съм, че Левски няма да слага нито тирета, нито запетайки.”