Левски ще търси трета поредна победа в efbet Лига срещу Арда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Столичани и "сините вълци" излизат един срещу друг в битка за място в топ 6.

Отборите на Арда Кърджали и Левски ще премерят сили един срещу друг в сблъсък от 24-ия кръг на родната efbet Лига.

Двубоят между двата състава, който ще се проведе на “Арена Арда”, започва в 14:30 часа, а главен съдия ще бъде Радослав Гидженов.

[anwpfl-match match_id=”344314″ club_last=”” club_next=”” layout=”slim” sections=”” show_header=”1″]

“Сините” са в серия от две поредни победи в шампионата – срещу Хебър Пазарджик и Ботев Враца, докато футболистите на Александър Тунчев отстъпиха в последния кръг от Славия, а преди това се наложиха над Спартак Варна.

Във временното класиране Левски се намира на 7-ото място с актив от 38 точки и при евентуален успех днес тимът ще се намести в топ 4.

Арда пък е на 8-ата позиция с 35 пункта и е само на 3 точки от място в топ 6.

Проблемите пред “сините вълци” са свързани с Джунейт Али и Шано Букхолда, които не взеха участие в последната тренировка на отбора, а аут за срещата е Атанас Зехиров. В игра обаче се завръща Деян Лозев, който е бивш футболист на Левски.

За столичния гранд извън сметките ще бъде Илиян Стефанов, който не успя да се възстанови навреме от травма. Все още не е напълно сигурно и дали Роналдо ще стартира срещу Арда, но е в групата на Станимир Стоилов.

Букмейкърът Палмс Бет онлайн дава предимство за победа на страната на “сините” с коефициент от 1.87 срещу 3.95 за домакините от Кърджали. Ставката за равенство е 3.30.

Прогнозата на 7Спорт за мача е, че Арда няма да загуби това свое домакинство, както и че ще бъдат вкарани най-малко два гола.

Ето и вероятните стартови състави на Левски и Арда:

Арда: Господинов; Лозев, Сако, А. Петков, Желев; Р. Цонев, Юруков; Ковачев, Тунгара, С. Иванов; Боруков

Левски: Андреев; Петрис, Сундберг, Кордоба, Цунами; Краев, Кръстев; Роналдо, И. Попов, Уелтон; Рикардиньо