Левски взел заем от 199 хиляди, за да плати мартенските заплати
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

С цел да разсее нароилите се медийни спекулации, ръководството на Левски реши да обяви откъде е намерило пари, за да изплати възнагражденията на играчите от отбора за месец март.

От обявлението става ясно, че Сините са изтеглили заем на стойност 199 хиляди лева от фирма, чието име обаче остава забулено в неизвестност.

„За да разсеем всякакви спекулации: Заплатите на футболистите за месец март бяха изплатени. Финансирането е осигурено чрез краткосрочен заем за оперативни нужди от малка фирма в размер на 199 хиляди лева, която по никакъв начин не е свързана с появилите се спекулации по медиите за източника на средствата“, написаха от Левски.

Според набралите скорост слухове в последните два дни парите са били преведени в сметката на Левски от фирма, която по документи е собственост на втория акционер в клуба – Константин Папазов.

Запознати твърдят също, че зад компанията реално стои мастит български бизнесмен, придобил сериозна популярност в последното десетилетие.

От „синия“ клуб също съобщиха, че дарителската кампания „Един за всички, всички за Левски“ се завръща с пълна сила и с много изненади.