google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лидерът в “Първа Бундеслига” РБ Лайпциг записа нов успех при подновяването на шампионата. Воденият от Юлиан Нагелсман отбор спечели домакинството си на Унион Берлин с 3:1, а две попадения вкара звездата на тима Тимо Вернер. Той вече има 20 попадения от началото на сезона и е лидер при голмайсторите в Бундеслигата. Успехът за Лайпциг пък бе пети пореден у дома в шампионата.

Началото на мача не бе добро за РБ Лайпциг, след като техният опонент откри резултата в 10-ата минута чрез Мариус Бюлтер. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман не успяха да изравнят до почивката, но през втората част доминираха тотално и вкараха три гола.

Германският национал Тимо Вернер изравни резултата в 51-ата минута, а шест по-късно Марсел Сабитцер се разписа за 2:1. В 83-ата минута Вернер сложи точка на спора с втория си гол в мача, разписвайки се за 3:1.

Така РБ Лайпциг записа 12-ата си победа от началото на сезона и дръпна с 5 точки пред втория в класирането Борусия Мьонхенгладбах, който в петък загуби с 0:2 от Шалке.