Лийдс отправи запитване за нападател на Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Лийдс е направил запитване за възможността да привлече нападателя на Ливърпул Такуми Минамино

Отборът на Лийдс Юнайтед е готов да съперничи на Лацио в надпреварата за привличането на нападателя на Ливърпул Такуми Минамино през предстоящия летен трансферен прозорец, пише италианското издание La Lazio Siamo Noi.

Минамино се присъедини към Ливърпул през януарския трансферен прозорец на 2020 г., пристигайки от австрийския гранд Ред Бул Залцбург. 27-годишният футболист имаше проблеми с адаптацията в клуба. Японският национал прекара втората половина на миналия сезон под наем в Саутхемптън и се представи прилично. След завръщането си в Ливърпул, Юрген Клоп реши да запази услугите на Минамино. Въпреки че не участва редовно във Висшата лига, бившата звезда на Залцбург изигра ключова роля за успеха на червените във вътрешните турнири, отбелязвайки четири гола в пет мача за Купата на Лигата и три попадения в четири мача във ФА Къп.

Въпреки добрите си игри за “червените”, Минамино продължава да остава на заден план, като Мохамед Салах, Садио Мане, Луис Диас, Диого Жота и Роберто Фирмино го изпреварват при избора на стартов състав. Има голям шанс японският национал да смени клуба през летния трансферен прозорец и се твърди, че Лацио и Лийдс са желаещите услугите му.

Лийдс оцеля във Висшата лига, благодарение на победата си в последния ден от сезона над Брентфорд. След като помогна на клуба да се спаси, мениджърът Джеси Марш сега ще се стреми да засили възможностите си в атака преди предстоящия сезон и отборът ще търси подсилване в атака, като Минамино е в челните позиции на списъка им за нов офанзивен футболист.