Линекер подозира за конфликт между Тен Хаг и Рашфорд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският нападател остана резерва в мача с Кристъл Палас

Има ли раздор между Тен Хаг и Рашфорд? Този въпрос стана актуален след последния мач на Манчестър Юнайтед срещу Кристъл Палас, в който нападателят остана на пейката, а легендата на английския футбол Гари Линекер изрази своите съмнения относно отношенията между играча и наставника Ерик Тен Хаг.

Решението на Тен Хаг да не стартира Рашфорд в състава беше изненадващо, особено след като нападателят показваше все по-добра форма в последните си мачове. Линекер коментира: “Ако четем между редовете, може би става въпрос за някакво дисциплинарно наказание, защото Тен Хаг отбягна този въпрос на пресконференцията след мача. Каква друга причина може да има да го остави на пейката? Когато имаше защо, аз съм критикувал Рашфорд за представянето му, но миналия уикенд той отбеляза хубав гол. След това добави още два през седмицата. Защо въобще Тен Хаг би си помислил да го остави на пейката точно сега? Моето предположение, и това е само предположение, е че става въпрос за нещо друго.”

На 26 години, Рашфорд изглеждаше на път да възвърне своята най-добра форма и усета си към гола, което бе изгубил през миналия сезон. Ясно е, че той притежава качествата да бъде водеща фигура в отбора на Манчестър Юнайтед, което поставя под въпрос решението на Тен Хаг да го включи в игра чак през второто полувреме, особено след като “Червените дяволи” завършиха мача с разочароващо нулево равенство.

В предстоящия мач срещу Тотнъм през уикенда ще бъде интересно да се види как Тен Хаг ще подходи към ситуацията и дали Рашфорд ще се завърне в стартовата единайсеторка, което може да бъде от решаващо значение за успеха на отбора.