Ливърпул без своя капитан в дербито срещу Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ливърпул ще бъде без един от основните си играчи в предстоящото дерби с Арсенал от 3-ия кръг на Висшата лига. Капитанът на “червените” Джордан Хендерсън ще пропусне домакинството на “артилеристите”, тъй като е с контузия в бедрото. Срещата между двата тима е в понеделник от 22:00 часа.

Хендерсън получи травмата в мача срещу Челси и бе заменен от новото попълнение Тиаго Алкантара, който може да стартира като титуляр в двубоя с “артилеристите”. Друга новина около Ливърпул е, че бранителят Джо Гомес днес подновява тренировки и почти сигурно ще бъде на разположение на Юрген Клоп в понеделник.

“Очаква се Джо днес да поднови тренировки. Поне това ми казват всички. Били Куметио също се завърна. Жоел Матип все още не. Хендо не – за него беше ясно. Този двубой идва прекалено рано за него. Дали Тиаго ще започне? Ще видим. Имаме още няколко дни да тренираме за мача. Някои футболисти трябва да се възстановят от двубоя снощи, така че ще видим как ще изглеждаме срещу отбора на Арсенал. Имам идея, но защо да взимам решение днес, след като имаме достатъчно време до понеделник”, заяви Юрген Клоп.

Ливърпул ще преследва трета поредна победа във Висшата лига, след като надигра Челси и Лийдс в първите два кръга. Арсенал също е с пълен актив от точки след победи над Фулъм и Уест Хем.