Ливърпул е фаворит да привлече капитана на Рома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лоренцо Пелегрини е спряган за трансфер на "Анфийлд"

Капитанът на Рома Лоренцо Пелегрини е трансферна цел на Ливърпул. Футболистът на “вълците” може да заиграе на “Анфилд” от новия сезон, съобщава „Todo Fichajes“. „Червените“ ще се опитат на всяка цена да подсилят състава си, тъй като не успяха да защитят титлата в Англия и дори може да не се класират в Шампионската лига за сезон 2021/22.

Според изданието, новият треньор на „вълците“ – Жозе Моуриньо, е дал зелена светлина за трансфер на италианския халф, който има договор с клуба само до края на следващия сезон. „Todo Fichajes“ съобщава, че от Рома ще поискат около 40 млн. евро за Пелегрини.

Очаква се Ливърпул да търси заместник на нидерландския халф Джорджиньо Вайналдум, чийто договор изтича в края на сезона и се очаква да премине в Барселона, за да се събере с Роналд Куман. Двамата работиха в националния отбор на Нидерландия и Куман настоява халфът да бъде привлечен на “Камп Ноу”.

Ако не успее да се подсили с Пелегрини, Ливърпул може да се насочи към друг играч от Серия А – Родриго Де Паул, който впечатлява с изявите си за Удинезе.