Ливърпул е на осминафинал, Келъхър заключи вратата срещу Аякс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Грешка на вратаря на Аякс Андре Онана позволи на Къртис Джоунс да реализира единствения гол

Ливърпул направи и последната необходима стъпка към фазата на елиминациите в Шампионската лига, надделявайки на “Анфийлд” с 1:0 над нидерландския шампион Аякс в петата си среща в Група Д.

Червените оглавяват подреждането с 12 точки и са недостижими на върха от Аталанта – с актив от 8 пункта, и Аякс – със 7 точки. Тази вечер тимът от Бергамо завърши наравно – 1:1, с датския Мидтиланд, като това беше първа точка в потока за скандинавците.

Ансамбълът на Юрген Клоп стигна до победата след гол в 57-ата минута.

Капитанът Джордан Хендерсън се понесе напред по десния фланг, след което върна топката към Нико Уилямс. Последва остро центриране с левия крак, което с лекота можеше да бъде отразено от стража на гостите Андре Онана.

Камерунецът обаче реши да не играе с топката, преценявайки че тя ще напусне игралното поле. Точно зад гърба му обаче се оказа находчивият Къртис Джоунс, който от малък ъгъл не сгреши – 1:0.

Това бе първото попадение на Джоунс в Шампионската лига, а то бе прието с особено задоволство от привържениците на Ливърпул, тъй като както авторът на гола, така и направилият асистенцията Уилямс, са продукт на академията на Червените.

Дебют в Шампионската лига направи 22-годишният ирландски страж Куивин Келъхър, който замени получилия мускулна травма Алисон.

Статистиците пък побързаха да отбележат, че Келъхър (22 години и 8 дни) стана най-младият вратар на мърсисайдци от 2005 година, когато Скот Карсън бе на вратата срещу Ювентус на 19 години, 7 месеца и 2 дни.

Малко преди изтичането на редовните 90 минути Келъхър загатна за високата си класа, отразявайки зрелищно опасен удар на ветерана Клаас-Ян Хунтелаар, който малко преди това се появи в игра.