Ливърпул и Тотнъм с интерес към защитник на Астън Вила
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Ливърпул и Тотнъм следят защитника на Астън Вила Езри Конса, който впечатлява през този сезон.

Настоящият шампион на Висшата лига Ливърпул и съперниците им от Тотнъм наблюдават отблизо прогреса на бранителя на Астън Вила Езри Конса, пише The Athletic.

Продукт на младежката академия на Чарлтън Атлетик, Конса записа над 80 мача за клуба, преди да премине в Брентфорд през 2018 г. Впечатляваща кампания с “пчеличките” доведе до летен трансфер в Астън Вила през 2019 г. в сделка на стойност 12 милиона британски лири. Откакто се присъедини към Вила, 23-годишният играч се превърна в много важна част от тима на Дийн Смит, като записа 52 мача, в които вкара четири гола и има 2 асистенции. Конса беше почти винаги беше в стартовия състав на Астън Вила във Висшата лига през този сезон, пропускайки само два мача, помагайки на отбора да бъде с втория най-добър дефанзивен рекорд до момента в кампанията.

Прогресът на Конса не е останал незабелязан, като The Athletic съобщава, че и Ливърпул, и Тотнъм следят англичанина, тъй като се опитват да засилят защитата си в предстоящия трансферен прозорец. Неприятностите на Ливърпул относно контузиите на поста централен защитник през този сезон са добре известни. След като беше без Джо Гомес, Върджил ван Дайк и Жоел Матип в големи части от кампанията, Юрген Клоп привлече Бен Дейвис през зимния трансферен прозорец, като същевременно тимът подписа с Озан Кабак под наем, с възможност да направи трансфера постоянен през лятото.

Тотнъм обаче също наблюдава 23-годишния защитник на Астън Вила. Всъщност “шпорите” обмисляха да направят оферта за него през 2019 г., когато имаше известна несигурност за бъдещето на Тоби Алдервайрелд. След като стартираха стабилно сезона, Тотнъм имат проблеми в последно време, като и защитата, и атаката не достигат желаната класа. Гореспоменатият Алдервайрелд не става по-млад, докато Давинсън Санчес и Ерик Дайър не са достатъчно убедителни. В допълнение, новото попълнение Джо Родон едва ли ще пробие при Жозе Моуриньо, поради което Тотнъм, който иска да укрепи защитата си през лятото, има много логика да се насочи кък Конса, който не спира да се доказва във Висшата лига.