Ливърпул има сериозен интерес към звездата на Лион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Според RMC Sport, Ливърпул са “много заинтересовани” да подпишат с полузащитника на Лион Усем Ауар, но тепърва ще осъществяват контакт с френския клуб за привличането на една от звездите на “Лига 1”.

Твърди се, че Ауар е бил убеден да остане в Лион от Жуниньо миналото лято, но моментът може да е подходящ той да напусне клуба. Манчестър Сити, Ювентус и Пари Сен Жермен декларираха интереса си към него, но и Ливърпул също го иска. “Червените” все още не са осъществили „директен контакт“ според информациите.

Предполага се, че Лион ще продаде своята звезда за около 50 милиона евро (44,5 милиона британски лири), като на пръв поглед ще намали исканата му цена в резултат на глобалната пандемия. През април Daily Mail отбеляза, че Ауар  се оценява на около 65 милиона паунда, което означава, че сега той ще бъде по-евтин с 20 милиона паунда.

21-годишният Ауар отбеляза девет гола и седем асистенции през този сезон. Той е способен да играе в центъра на полузащитата, по крилата или като номер 10 и би донесъл много креативност на Ливърпул.

Наставникът на Ман Сити Пеп Гуардиола е голям фен на футболиста. Той отбеляза Ауар като „невероятен“ през 2018 г., след като видя френската звезда впечатли в изявите си срещу Ман Сити в мач от Шампионска лига.