Ливърпул излъга Уулвс и е в Топ 6, тежка контузия помрачи мача
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мърсисйадци си тръгнаха с трите точки от "Молиню" след гол на Жота, вратарят на "вълците" получи много неприятна травма

Шампионът Ливърпул се завърна към пътя на победите в Премиър лийг, след като спечели с 1:0 визитата си на Уулвърхемптън. Единственият гол в срещата на „Молиню“ отбеляза Диого Жота в добавеното време на първата част. Така мърсисайдци се изкачиха на 6-ата позиция в класирането, измествайки Евертън, като „карамелите“ също имат 46 точки, но са с по-лоши показатели. Уулвърхемптън има 35 точки след 29 изиграни мача и заема 13-ото място.

В 5-ата минута Адама Траоре направи добро подаване към Семедо, който отправи силен удар, но вратарят на Ливърпул отрази. Освен това повторенията показаха, че в момента на паса има засада.

Садио Мане беше изведен сам срещу Руи Патрисио в 13-ата, успя да преодолее вратаря, но си поведе прекалено силно и сам затвори ъгъла си, след което не успя да нанесе точен удар.

В самия край на полувремето Рубен Невеш пробва неточен диагонален удар, пращайки покрай десния страничен стълб.

В добавеното време Садио Мане направи двойно с Мохамед Салах, след което изведе Диого Жота на стрелкова позиция и португалецът стреля точно с левия крак, давайки преднина на мърсисайдци.

В началото на второто полувреме Конър Коуди имаше чудесна възможност да върне „вълците“ в мача, но ударът му с глава бе неточен.

Адама Траоре постъпи доста егоистично в 73-ата и вместо да комбинира с Педро Нето, реши да обстрелва вратата на гостите, но без да създаде проблеми за Алисон, който улови.

Садио Мане опита мерника си в 79-ата с шут извън пеналта, само че ударът му бе право в Руи Патрисио.

В 86-ата мърсисайдци стигнаха и до втори гол, чийто автор бе Мохамед Салах, но попадението не бе зачетено заради засада.

В края на двубоя Руи Патрисио получи тежка контузия и над десет минути стражът получаваше лекарска помощ, преди да бъде изнесен извън терена на носилка

След подновяване на играта реферът даде 7 минути продължение, като в последните секунди отбраната на мърсисайдци бе поставена под сериозен натиск, но все пак гостите запазиха аванса си.