Ливърпул маха шестима това лято
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Адриан, Марко Груич и Алекс Окслейд-Чембърлейн ще се разделят с мърсисйдци след края на сезона

Шампионът Ливърпул възнамерява да се раздели с шестима играчи през лятото. Въпросните футболисти от една страна не попадат в сметките на мениджъра Юрген Клоп, а от друга тежат на бюджета, съобщава „The Athletic“.

Освобождаването на бюджета ще помогне на Ливърпул да вземе нови хора. През този сезон на мърсисайдци се налагаше да прави разсрочено почти всички плащания или пък на траншове, за да покрие изискванията на финансовия феърплей.

Източник от клуба от „Анфийлд” съобщава, че са ясни поне трима от нарочените за гонене футболисти. Повече няма да се разчита на вратаря Адриан, който в момента има второстепенна роля, както и на халфа Марко Груич, който играе под наем в португалския гранд Порто.

Голяма е вероятността сред освободените да е Алекс Окслейд-Чембърлейн, който сам е пожелал да му се търси вариант и реално да съживи кариерата си. Все още няма яснота кои са другите трима играчи, които са набелязани за освобождаване.

По всяка вероятност на „Анфийлд“ ще стартират и други процеси по освежаване на състава, ако отборът остане в незавидна позиция в сравнение с претендентите за титлата.