Ливърпул мисли за 1/4-финалите след солиден успех в Будапеща
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Салах и Мане наказаха груби грешки в отбраната на Лайпциг

Шесткратният победител в най-престижната европейска клубна надпревара – Ливърпул, направи сериозна крачка към четвъртфиналите в Шампионската лига, след като надигра РБ Лайпциг с 2:0 в първия осминафинален сблъсък, играл се в Будапеща.

След нулево първо полувреме, в което попадение на Роберто Фирмино бе отменено, Червените матираха отбраната на представителя на Бундеслигата с две попадения в рамките на броени минути.

В 53-ата минута Марсел Забицер затрудни максимално Лукас Клостерман, връщайки лошо топката назад. Германският бранител се подхлъзна, а това позволи на Мохамед Салах да се озове сам срещу вратаря и да открие резултата с хладнокръвен завършек.

Нова нелепа грешка в отбраната на Лайпциг позволи на Ливърпул да дублира аванса си – след шаблонен пас напред от Трент Аликзандър-Арнолд французинът Нурди Мукиеле се размина с топката, а дебнещият Садио Мане не се нуждаеше от покана, за да възползва – 0:2.

Пълни 90 минути за мърсисайдци изиграха вратарят Алисон и централният бранител Озан Кабак, които само преди няколко дни допуснаха фрапиращи грешки при загубата от Лестър във Висшата лига.

Статистиците на Острова пък не пропуснаха да отбележат, че Кабак стана първия турски футболист, играл за английски клуб в Шампионската лига.

Срещата-реванш ще се играе на 10 март.