Ливърпул наказа чупливата защита на Милан за 3:1 в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" откриха първи, но допуснаха пълен обрат още преди почивката

Ливърпул започна с победа участието си в Шампионската лига този сезон, след като в най-очаквания мач от първия ден на турнира победи Милан с 3:1 като гост.

През уикенда “росонерите” победиха с 4:0 Венеция, а английският тим загуби от Нотингам Форест, но въпреки това на Сан Сиро “мърсисайдци” бяха доминант на терена.

Милан успя да открие след мълниеностна контраатака в 3-та минута, когато Мората намери Пулишич, а той напредна в наказателното поле и с изстрел по земя матира Алсион за 1:0.

20 минути по-късно след центриране от пряк-свободен удар Конате се извиси над Майк Менян и засече за 1:1. Четири минути преди почивката пък висока топка от корнер отново беше невъзможна за изчистване за защитата на Милан и този път Ван Дайк остави стража на домакините без възможност да реагира.

Малко след началото на втората част Майк Менян трябваше да бъде заменен с контузия и младият Лоренцо Ториани застана между гредите. В 67-та минута той също получи гол след грешка в изнасянето на топката и бърза контра през Гакпо, който намери Собослай на празна врата.