Ливърпул не може да бъде спрян – победи и Тотнъм на Моуриньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Ливърпул записа 20-ата си победа от началото на сезона във Висшата лига, след като надигра Тотнъм с 1:0 като гост в двубой от 22-рия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача отбеляза Роберто Фирмино в 37-ата минута. Успехът позволи на Ливърпул да дръпне с 16 точки пред втория Лестър, който загуби у дома от Саутхемптън с 1:2.

Победата над Тотнъм бе и историческа за мърсисайдци, които се превърнаха в първият отбор в най-големите 5 първенства на Европа, спечелил 20 от първите си 21 мача в шампионата.

Само две минути след началото на двубоя Ливърпул можеше да поведе в резултата, след като Фирмино отправи изстрел към вратата, но дебютантът в редицата на домакините Джафет Танганга изби от голлинията. След това топката попадна в Окслейд-Чембърлейн като английският халф не се поколеба да шутира, но ударът му се отби от гредата. В средата на първото полувреме лидерът във Висшата лига пропусна нов изгоден шанс за гол. Върджил ван Дайк нанесе удар с глава от близка дистанция, но стражът на лондончани Пауло Гасанига се намеси чудесно.

Ливърпул продължи да бъде по-активният отбор на терена и заслужено поведе в 37-ата минута. Мохамед Салах подаде чудесен пас към Фирмино и бразилският национал надигра Танганга, като последва прецизен удар от негова страна и Гасанига нямаше какво да направи освен да извади топката от мрежата – 0:1. Малко преди почивката Мохамед Салах можеше да удвои аванса на гостите, но шутът му бе неточен.

Дванадесет минути след подновяването на играта, Тотнъм пропусна да изравни резултата. Серж Орие стреля опасно, но бразилският вратар на “червените” Алисон се намеси добре. След няколко минути Сон направи хубав удар, но малко не му достигна да намери очертанията на вратата. Ливърпул отговори с коварен удар на Мане с глава в 65-ата минута, но Гасанига бе на мястото си.

В 75-ата минута “шпорите” направиха добра атака и Моура намери Сон, чийто удар мина над вратата. Осем минути преди края на двубоя тимът на Жозе Моуриньо отново пропусна изгоден шанс за гол, след като халфът Ло Селсо не успя да намери очертанията на вратата от непосредствена близост. В крайна сметка Тотнъм не успя да изравни и вече изостава на 9 точки от топ 4.