Ливърпул не успя да пречупи Евертън в спиращо дъха градско дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима направиха 2:2 на "Гудисън Парк", отмениха гол на "червените" в добавеното време

Мърсисайдското дерби между Евертън и Ливърпул остана без победител, но двата тима предложиха истинско зрелище на „Гудисън Парк“. „Червените“ откриха резултата в 3-ата минута на срещата чрез Садио Мане, а Майкъл Кийн изравни в 19-ата. След почивката Ливърпул отново излезе напред с юбилеен гол на Мохамед Салах, Калвърт-Люин обаче спаси „карамелите“ от загуба в 81-ата. В края на редовното време Ричарлисон получи директен червен картон, а в добавеното време гол на Хендерсън бе отменен заради много тънка засада на Садио Мане. Така Евертън в 23-и пореден мач не успява да спечели срещу градския съперник – Ливърпул има 11 успеха, а във вече 12-и мач двата тима завършват наравно. След днешния двубой от 5-ия кръг отборът на Карло Анчелоти остава на първата позиция с 13 точки, Ливърпул вече е втори с 10т.

Двубоят започна вихрено с гол на „червените“ още в 3-ата минута. Салах намери с добро подаване Робъртсън, той мина като на шега Шеймъс Колман и пусна по земя за Садио Мане, а Сенегалецът показа безпогрешния си удар и прати в мрежата за 0:1.

Две по-късно Мане центрира в наказателното поле, където Робъртсън стреля с глава, но бранител успя да отклони в корнер. При последвалото центриране Пикфорд влезе грубо в краката на Ван Дайк, нидерландецът получи контузия и се наложи да бъде заменен от Юрген Клоп, като на негово място в игра влезе Джо Гомес.

В 19-ата минута Калвърт-Люин проби отдясно и стреля силно в близкия на вратаря ъгъл, но стражът на Ливърпул изби в корнер. Хамес Родригес центрира от ъгловото флагче, Майкъл Кийн отклони с глава към вратата, Адриан не се намеси по най-добрия начин и резултатът бе изравнен.

В 25-ата гостите можеха отново да излязат напред в резултата при удар от фаул на Александър-Арнолд, но Пикфорд се намеси отлично и изби.

В повторение на ситуацията от 3-ата минута Мане получи на изгодна позиция, но този път не намери очертанието на вратата.

Темпото на игра се запази и след почивката, като атаките към двете врати следваха една след друга.

В 48-ата Хендерсън пробва силен удар извън пеналта, но встрани от целта. Две по-късно Адриан успя да изпревари Калвърт-Люин при центриране от левия фланг.

Хамес Родригес центрира в пеналта на „червените“ в 59-ата, Ричарлисон успя с усилие да засече с глава, но топката срещна десния страничен стълб.

В 72-ата минута Йери Мина опита да изчисти топка в наказателното поле, но прати право в Мохамед Салах, който не се поколеба и в движение шутира неспасяемо в десния ъгъл на вратата – 2:1 за Ливърпул и гол №100 за египтянина с екипа на „червените“.

Пет по-късно всичко можеше да приключи, ако не бе феноменална намеса на Пикфорд. Матип засече с глава центриране от корнер, но вратарят на Евертън с блестящ плонж успя да избие с една ръка.

Домакините стигнаха до второто си изравняване в мача в 81-ата. Хамес Родригес изведе Дин отляво, французинът прати в наказателното поле, където Калвърт-Люин спечели въздушната битка с Робъртсън и отбеляза красив гол с глава.

В 90-ата минута Евртън остана с 10 човека след директен червен картон на Ричарлисон.

В добавеното време (90+2) Хендерсън вкара трети гол за Ливърпул, който обаче след проверка с ВАР бе отменен заради изключително тънка засада.