Ливърпул обмисля да отправи оферта за Бремер през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът на Торино може да премине на "Анфийлд"

Според информация на Mirror, Ливърпул е насочил вниманието си към защитника на Торино – Бремер. 23-годишният централен бранител стана обект на голям интерес на трансферния пазар след силните си изяви в Серия А. Торино също е наясно със ситуацията и очаква няколко предложения за Бремер това лято, като играчът е оценен на по-малко от 10 милиона британски лири.

Ливърпул е сред клубовете, които искат да си осигурят услугите на бразилеца, който се утвърди като защитник от най-висок клас в Серия А. 23-годишният футболист вече има 62 участия за Торино, откакто  се присъедини към клуба през 2018 г. Въпреки че тимът допусна цели 41 гола досега в тази кампания, Бремер се представя на много добро ниво, поради което бившата звезда на Атлетико Минейро се пребори с играчи като Николас Н’Кулу и Армандо Ицо в титулярния състав.

Внушителното присъствие на Бремер отзад, съчетано с способността му да играе от лявата страна на защитата, го прави привлекателна цел за Ливърпул. “Червените” имат много проблеми в защита заради контузиите на Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип. Това принуди Юрген Клоп да разположи хора като Фабиньо и Джордан Хендерсън в центъра на отбраната. През зимата отборът се подсили с Озан Кабак и Бен Дейвис, но те изглеждат като временни опции.

В резултат на това Ливърпул отчаяно се нуждае от нов бранител това лято, като Бремер се появява като интересен кандидат. Играчът на Торино може да не привлича внимание толкова колкото Давид Алаба или Дайо Упамекано, но се радва на постоянен прогрес в Серия А. Освен това 23-годишният защитник има физически данни, които са точно за Висшата лига – това го прави много добър вариант за “червените”.

От финансова гледна точка, ниската му трансферна стойност от 10 милиона британски лири го прави рентабилна цел за Ливърпул за това лято, въпреки че е изключително вероятно грандът от Висшата лига да иска да проучи други възможности, по-утвърдени, тъй като те ще се стремят да се доближат до класата в отбрана на Манчестър Сити.