Ливърпул обвини Реал в лъжа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кралският клуб отпусна само 1800 билета за привърженици на Червените за двубоя на "Бернабеу" през март

Шесткратният европейски клубен първенец Ливърпул подаде оплакване до УЕФА за броя билети, които ръководството на испанския първенец Реал (Мадрид) е отпуснало за двубоя между двата тима на “Сантяго Бернабеу” от осминафиналите на Шампионската лига.

Двата именити отбора ще се срещнат на 15 март в повторение на финала от последното издание на най-силната континентална надпревара, който Реал спечели с 1:0.

Сред привържениците на мърсисайдския клуб се забелязва огромно желание за реванш, а това обуслява и големия интерес към дуела в испанската столица.

От Ливърпул съобщиа, че са получили само 1800 билета за мача в Мадрид, като на “Анфийлд” коментираха, че това е “чувствително по-малко от очакваното”.

Правилата на УЕФА гласят, че домакините да отпускат поне 5 процента от билетите на стадиона за гостуващите привърженици.

Ръководството на Ливърпул заяви, че ако това изискване е било спазено, това означава, че максималният капацитет на “Бернабеу” за този мач е 36 000 души.

От Реал пък отвърнаха, че в момента все още продължава ремонтът на стадиона и по тази причина неговият капацитет, който е за на 81 000 зрители, няма да се ползва 100 процента.

Надеждите на на Ливърпул са, че под натиск на УЕФА, Реал ще преразгледа решението си и ще допусне още привърженици на Червените на стадиона.