Ливърпул обявява търг за реликви от митичния “Мелууд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените набират средстава за фондацията, подпомагаща бедните в града край Мърси

Шесткратният европейски клубен първенец Ливърпул обявява онлайн-търг, по време на който ще бъдат разпродадени куп предмети с изключителна емоционална стойност за привържениците на Червените.

Става дума за няколко дузини реликви от легендарната тренировъчна база “Мелууд”, в която се подготвяше отборът между 1959-а и миналата година.

Ливърпул обявява търг за реликви от митичния "Мелууд" 1

Целта на клуба е да набере средства за фондацията към 19-кратния шампион на Англия, която редовно подпомага бедните в града край реката Мърси.

Миналата година Ливърпул се премести в супер-модерната си база в Къркби, но голям брой от привържениците на тима продължават да са свързани неразривно с “Мелууд” и безчетните любопитни случки там в последните десетилетия.

Онлайн-търгът ще се проведе на 2 март, а в продажба ще бъдат пуснати легендарната стена, на която са отбелязани всички трофеи, спечелени от Червените, портети на мениджъри, столове, маси и дори дивана от офиса на мениджъра Юрген Клоп.

Наддаването за стената, на която е добавена и последната шампионска титла, започва от 7500 лири, но се очаква тя да бъде продадена за два или дори три пъти по-висока сума.

С начална цена от 200-300 лири пък ще започне наддаването за митичната купа от турнирите по тенис на маса, която носи името на базата. Играчите и треньорите на тима са се спускали в разгорещени надпревари почти всяка седмица.

На търг отиват дори ръкавиците на обвилия се с печална слава Лорис Кариус – те ще могат да бъдат купени срещу 100-150 лири. В продажба ще бъдат пуснати стол за пресконференции (начална цена от 1000 лири), яке на Клоп “Уго Бос” (1000 лири), пухенка на германеца за (300 лири), както и седалки от резервната скамейка на “Анфийлд”.

Ливърпул обявява търг за реликви от митичния "Мелууд" 2

Фенове на тима ще могат да се сдобият с портрет на Клоп като рок-звезда, нарисуван от Марк Дженингс. За него те ще трябва да извадят поне 250 паунда.

Друг скъп предмет, свързан с Клоп – дивана от офиса на мениджъра, също отива на търг и ще се предлага срещу 2000 лири. В продажба ще се пуснат портретите на бившите мениджъри Фил Тейлър, Рой Ходжсън и Брендън Роджърс, като те са оценени на 100 лири. Този на Греъм Сунес ще се търгува малко по-скъпо -150 лири.

Двойно и тройно по-скъпо се продават ликовете на някои от светилата, предвождали тима като Бил Шенкли, Боб Пейсли и Кени Далглиш. Портетът на Клоп пък е с начална цена от 1000.

Ливърпул обявява търг за реликви от митичния "Мелууд" 3

Очаква се в търга да се включат бивши играчи и треньори на отбора. Роджърс, например, който сега води Лестър, твърдо обяви, че иска да си купи портрета от времето, в което водеше клуба от “Анфийлд”.