Ливърпул окупира върха във Висшата лига с победа над Кристъл Палас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" няма как да бъдат изместени от първото място този уикенд

Ливърпул записа минимална победа с 1:0 като гост срещу Кристъл Палас на старта на 7-ия кръг на английското първенство Висша лига. Единственото попадение за “червените” на “Селхъст Парк” вкара Диого Жота в 9-ата минута, Португалският национал се разписа втори път през сезона във Висшата лига и донесе важни три точки на тима.

С тази победа в Лондон, воденият от Арне Слот отбор събра 18 точки в класирането и има 4 повече от Ман Сити и Арсенал, така че няма как да бъде изместен от първото място този уикенд. Ливърпул постигна шеста поредна победа във всички турнири, затвърждавайки отличната си форма.

Срещата на “Селхъст Парк” започна по отличен начин за “червените”, които днес играха в бяло. Коди Гакпо комбинира с Диого Жота в 8-ата минута и португалецът откри резултата – 0:1. Трябва да се отбележи и че още в първата минута попадение на домакините бе отменено поради засада.

В 35-ата минута Жота можеше да вкара втория си гол в мача, но ударът му премина покрай вратата. В добавеното време на първата част Исмаила Сар от Кристъл Палас бе близо до изравнително попадение.

През второто полувреме срещата бе равностойна. Салах и Жота имаха шансове за попадение, но не успяха да вкарат и да убият интригата в срещата.

В 84-ата минута Еберечи Езе от домакините пропусна изгодна възможност да донесе точка на Кристъл Палас. Ливърпул задържа крехкия си аванс и се поздрави с шестата си победа от началото на сезона в Премиър Лийг.

В следващия кръг тимът на Арне Слот посреща Челси на 20-ти октомври, докато Кристъл Палас има визита на Нотингам и ще се бори да спечели точки, тъй като в момента е с 3 пункта в зоната на изпадащите.