Ливърпул отново се подигра на Юнайтед на “Олд Трафорд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мърсисайдци" нанизаха три гола за под час и свалиха темпото

Макар и да започна нова ера с Арне Слот, Ливърпул не пропусна да направи нов силен мач срещу големия си враг Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд” и победи с класическото 3:0 в срещата им от Висшата лига.

“Мърсисайдци” доминираха от началото до края и още в 7-та минута вкараха чрез Трент-Александър Арнолд, но попадението беше отменено след намеса на ВАР, който отчете засада на Мохамед Салах.

В 35-та минута обаче нищо не успя да спаси домакините, след като Салах получи в наказателното поле и центрира на далечната греда, където Собослай и Луис Диас скочиха да играят с глава, като колумбиецът засече топката в мрежата на Онана.

Седем минути по-късно отново Салах намери другото крило на Ливърпул и Диас насочи топката в долния десен ъгъл за 2:0.

В 56-та минута гостите сложиха точка на спора. Този път Салах се възползва от отлично подаване към него в наказателното поле и с прецизен шут матира Онана за трети път.

Малко след час игра Зиркзее опита да вкара с фалцов удар в долния десен ъгъл, но Алисон успя да избие и да запази мрежата си суха. Така Ливърпул не само остана с перфектен рекорд от началото на сезона – три победи от три мача, но и остава единственият отбор, който още не е допуснал гол във вратата си. Юнайтед пък е чак 14-ти с едва три точки.