Ливърпул победи Ипсуич в дебюта на Слот във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Червените“ стартираха с победа срещу новака под ръководството на новия си мениджър.

Ливърпул се справи с новака Ипсуич с 2-0 на стадион Портман Роуд като това беше първият мач на „Мърсисайдци“ във Висшата лига на Англия след напускането на Юрген Клоп и дебют на нидерландския наставник Арне Слот начело на тима.

През първото полувреме срещата беше равностойна като дори по-добрите шансове за отбелязване на гол бяха пред новака във Висшата лига, които се завръщат в нея след 22-годишно отсъствие. Ливърпул изпълни множество корнери преди почивката, но не успя да застраши сериозно вратата на своя опонент.

През второто полувреме обаче Ливърпул доминира като Диого Жота изпусна удар с глава на метри пред вратата, но все пак португалският нападател се реваншира минути по-късно и вкара откриващото попадение в срещата в 60тата минута след асистенция от Мохамед Салах. Само 5 минути по-късно, египетската суперзвезда на „Червените“ удвои резултата и на практика подпечата трите точки за своя отбор и успешно начало на новия сезон, който ще бъде следен изкъсо след раздялата с Клоп.

След двете попадения преднина „Червените“ решиха да съхранят от своите сили и доиграха мача като не допуснаха Ипсуич да успее да намали резултата и да мечтае за точка въпреки осемте минути добавено време.