Ливърпул преговаря с Барселона за Дембеле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лидерът във Висшата лига и почти сигурен нов шампион на Англия – Ливърпул, е стартирал преговори с Барселона за френския национал Усман Дембеле. Новината е съобщена от вестник “Daily Express”.

В информацията се посочва, че наставникът на “мърсисайдци” Юрген Клоп се е насочил към бързоногото крило, след като преговорите за трансфер на Тимо Вернер на “Анфийлд” са пред провал. Всъщност двамата са много различен тип футболисти, но Клоп иска да подсили нападението си за следващата кампания.

От доста време старши-треньорът на Ливърпул следи изявите на тъмнокожия футболист, като искаше да го вземе на ‘Анфийлд’ още докато Дембеле бе футболист на Борусия Дортмунд. През лятото на 2017 г. обаче френското крило премина на “Камп Ноу” срещу 105 милиона евро плюс още 40 млн. под формата на различни бонуси за представянето на футболиста при “блаугранас”.

Оттогава обаче Усман Дембеле има голям спад във формата. Една от причините е, че той е преследван от контузии, но и често се забърква в скандали извън терена. Барселона има желание да продаде футболиста, за да може клубът да финансира селекцията си за новата кампания.

Роденият на 15 май 1997 година футболист е изиграл само 51 мача за Барселона, като е вкарал 12 попадения. През този сезон той се контузи още на старта през август срещу Атлетик Билбао. Французинът се завърна в игра през февруари, но отново получи контузия и е аут за 6 месеца, като ще бъде на линия чак за следващия сезон.