Ливърпул приготвя масивен договор за да задържи една от звездите си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Една от сагите на лятото е свързана с бъдещето на десния бек

Съобщава се, че Ливърпул е готов да предложи на Трент Алекзандър-Арнолд значително подобрен договор, за да предотврати опитите на Реал Мадрид да го вземе.

Въпреки че защитникът е все още на почивка, това не попречи бъдещето му в Ливърпул да стане обект на много спекулации. След като навлезе в последната година от своя договор с Ливърпул, Алекзандър-Арнолд се очерта като основна цел за европейския шампион Реал Мадрид. ,,Лос Бланкос” изглежда гледат на 25-годишния играч като потенциалния наследник на Дани Карвахал, чийто договор изтича в края на сезон 2024-25.

Докато Реал Мадрид оглежда ситуацията, The Sun съобщава, че Ливърпул ще предложи на Алекзндър-Арнолд „чудовищен“ нов договор, за да го задържи в клуба. Статията също така твърди, че Алекзандър-Арнолд е изцяло отдаден на Ливърпул, като е развълнуван да бъде част от новата ера под ръководството на новия треньор на ,,червените” – Арне Слот.

В настоящия момент изглежда, че английският национал ще остане в ,,мърсисайдския” клуб.  Тази ситуация обаче може да се промени, ако Алекзандър-Арнолд не желае да удължи договора си след лятото на 2025 година. Подобен сценарий би принудил Ливърпул да обмисли да го продаде поради риска да остави Алекзандър-Арнолд да си тръгне на безценица в края на сезона.

Смята се, че червените ще поискат около 80 милиона евро (67 милиона паунда) това лято, ако играчът реши да не подновява договора.