Ливърпул с 25-ти успех в “Премиър Лийг”, Мане бе героят за “червените” на “Кероу Роуд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ливърпул победи Норич с 1:0 като гост на “Кероу Роуд” в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. В герой за “червените” се превърна Садио Мане, който вкара единственото попадение в мача през второто полувреме.

Не бяха изминали и 15 секунди от началото на срещата, когато Трент Александър-Арнолд отправи първия удар към вратата на домакините. В следващите минути Норич успяха да се противопоставят на съперника и не позволиха на “червените” да организират опасни атаки. Все пак Ливърпул владееше доста повече топката и контролираше играта.

В 36-ата минута на двубоя на “Кероу Роуд”, Норич имаше шанс да открие резултата. Руп получи страхотно подаване зад защитата на гостите и бе сам срещу вратаря Алисон, но вместо да стреля, реши да комбинира с Пуки и стражът на гостите се намеси.  В заключителните минути на първата част, Ливърпул натисна съперника, но така и не успя да създаде голово положение.

Втората част започна без опасни положения пред двете врати. В 58-ата минута Кейта отправи силен изстрел, но Тим Крул се намеси добре. Малко след това вратарят на домакините отново направи страхотно спасяване, като не позволи на Салах да отбележи.

В 60-ата минута на двубоя се появи Садио Мане, който страдаше от контузия и пропусна последния мач на тима в първенството. Именно сенегалският национал донесе успеха на Ливърпул с попадение в 77-ата минута. Малко преди това пък Норич можеше да се разпише, но Тетей нацели гредата.

До края на срещата нов гол не падна и Ливърпул спечели с минимален резултат на “Кероу Роуд”. Това бе 25-ият успех на “червените” от началото на сезона във Висшата лига. Тимът на Юрген Клоп има 25 точки аванс пред втория Ман Сити, който е с мач по-малко.

Още 6 мача остават на Ливърпул до изравняването на непобедения рекорд на Арсенал от 49 мача без загуба във Висшата лига. В същото време тимът на Юрген Клоп се нуждае от 15 точки, за да спечели титлата.