google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Със сигурност, това не е зоната от която Ливърпул най-много се нуждаята в момента

Ливърпул изненадващо води преговори за подписа на вратаря на Валенсия – Гиорги Мамардашвили това лято. 23-годишният футболист прекара последните три сезона с екипа на Валенсия в Ла Лига и има точно 100 мача във всички турнири, запазвайки 13 сухи мрежи в 37 мача в лигата през миналия сезон.

Мамардашвили беше забележителен на вратата за своята страна Грузия на Евро 2024 по-рано това лято, като направи забележително 29 спасявания в само 4 мача, което беше поне с 11 повече от всеки друг вратар на турнира. Роденият в Тбилиси страж, все още има оставащи 3 години от договора си с Валенсия, но той е силно свързван с напускане през лятото, като се твърди, че ,,лос че” е готов да го продаде за сума между 35 милиона евро (29,6 милиона паунда) и 40 милиона евро (33,9 милиона паунда).

Германският гранд Байерн Мюнхен бе признал, че са се свързали с Мамардашвили по-рано това лято, но вратарят изглежда е изключил потенциално преминаване в клуба от Бундеслигата.

– „Байерн все още има най-добрия вратар в света (Мануел Нойер)“, каза Мамардашвили пред Sky Deutchland. „В момента не е възможно да се преместя там. Бих отишъл там само ако ще играя редовно. Ако не играя, тогава не“.

Оттогава обаче Ливърпул се очертава като потенциална дестинация за Мамардашвили и според испанското издание Relevo, отборът на Арне Слот е готов да предложи 30 милиона евро (26 милиона британски лири) в опит да привлече грузинеца. Те добавят, че Мамардашвили – за когото също се твърди, че е желан от Борнемут няма да стане незабавно играч на Ливърпул, а вместо това ще бъде върнат под наем обратно във Валенсия, където ще остане временно, докато сегашният първи избор – Алисон Бекер напусне Анфийлд.

Спекулациите за бъдещето на Алисон се разпространиха през това лято на фона на интересът към услугите му от страна на клубове от Саудитската лига. Говори се, че Ливърпул има желание да задържи Алисон това лято, като в момента ,,червените” нямат намерение да се разделят със смятания за един от най-добрите вратари в света.