Ливърпул с минимален успех над Уест Хем, Нунес и Алисон герои
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" с нова победа с 1:0 във Висшата лига

Ливърпул записа втора поредна победа във Висшата лига, след като надви Уест Хем с 1:0 на “Анфийлд”. Единственият гол в мача реализира Дарвин Нунес през първото полувреме, като Алисон спаси дузпа преди почивката. Така “червените” надградиха след успеха си с 1:0 над Ман Сити в неделя.

Победата изкачи Ливърпул на 7-ото място в класирането на Премиър Лийг, като мърсисайдци събраха 16 точки. Уест Хем пък остана в долната половина на таблицата с 11 точки, заемайки 13-ото място.

Ливърпул имаше шанс да поведе в резултата в 15-ата минута, когато Лукаш Фабиански отрази опасен удар на Дарвин Нунес. Седем минути по-късно уругваецът прати топката в мрежата на “чуковете”. Нунес получи чудесно центриране от Цимикас и засече с глава за 1:0.

Дарвин продължи да бъде в центъра на събитията и имаше още две възможности да отбележи до 40-ата минута, но веднъж Фабиански и веднъж гредата го лишиха от попадение.

В края на първото полувреме Уест Хем получи дузпа, след като Гомес фаулира Боуен. Потърпешият застана зад топката, като чудесна реакция на Алисон запази аванса за “червените”.

През второто полувреме положенията за гол бяха по-малко. В 57-ата минута Клоп направи три промени, като пусна в игра Елиът, Фабиньо и Джоунс на местата на Дарвин, Тиаго и Фабио Карвальо.

В 70-ата минута Алисон направи лесно спасяване при удар на Бенрахма. Малко след това Ливърпул пропусна да удвои преднината си, след като Фабиански се намеси при удар на Фирмино, а после и Къртис Джоунс пропусна.

В 81-вата минута в игра за домакините се появиха Робъртсън и Милнър, а терена напуснаха Цимикас и Фирмино. Желанието на Клоп очевидно бе да запази резултата.

Ливърпул не допусна изненада до края на срещата и се поздрави с успеха, като това бе едва четвъртата им победа в Премиър Лийг този сезон.

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Цимикас, Хендерсън, Тиаго, Карвальо, Салах, Фирмино, Нунес

Уест Хем: Фабиански, Джонсън, Керер, Зума, Кресуел, Райс, Даунс, Соучек, Боуен, Скамака, Формалс