google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Макар и без голяма част от титулярите си Ливърпул прегази подвизаващия се в Лига 1 (третото ниво в английския футбол) Линкълн с 6:2, за да си осигури място на 1/8-финалите в турнира за Купата на лигата.

С по две попадения за Червените се отличиха Такуми Минамино и Къртис Джоунс, първи гол с екипа на мърсисайдци реализира Марко Груич, а точни бяха също Джердан Шакири и Дивок Ориги.

Дебют за английските шампиони направи привлеченият миналата седмица от Уулвърхямптън Диого Жота, а игрови минути получиха и някои от играчите, които трудно намират място в групата на Юрген Клоп в мачовете във Висшата лига и Шампионската лига.

Португалецът се появи в игра в последната третина на срещата и макар че не успя да се разпише, загатна за високата си класа с няколко магически докосвания.

Ливърпул с нова голова фиеста в дебюта на Жота 1

Статистиците на Острова пък отбелязаха, че тази вечер Ливърпул стана първият елитен тим, който успя да реализира четири гола с удари извън наказателното поле в един мач от април 2007 година, когато това успя да стори Манчестър Юнайтед по време на победата със 7:1 над италианския Рома в Шампионската лига.

Шакири постави началото на голеадата с феноменално изпълнен пряк свободен удар, а Минамино дублира аванса с прецизен шут от 18 метра след грешка в отбраната на домакините.

Ливърпул с нова голова фиеста в дебюта на Жота 2

Последваха две виртуозни изпълнения на Къртис Джоунс, с които той направи резултата 0:4 и на практика унищожи интригата – и при двете порази целта с фамозни фалцови удари, а преди второто демонстрира удивителни технически умения.

Минамино бе точен отблизо, а Груич вкара 4-и гол с удар извън наказателното поле, при който стражът на Линкълн можеше да се намеси по-добре.

Ориги пък сложи точка в спора, завършвайки скоростна акция стотина секунди преди изтекат редовните 90 минути.

Успехът над Линкълн означаваше, че Ливърпул ще приеме Арсенал на “Анфийлд” два пъти в рамките на няколко дни. Мърсисайдци са домакини на Артилеристите в понеделник вечер – 28 септември, а след това двата тима ще се срещнат и на 1 октомври.

Съставът на Ливърпул:

Адриан, Н. Уилямс, Р. Уилямс, Ван Дайк, Цимикас, Груич, Джоунс, Шакири, Минамино, Елиът, Ориги

Резерви: Келъхър, Ван ден Берг, Аликзандър-Арнолд, Фабиньо, Кейта, Уилсън, Жота