google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" привлякоха 16-годишния Алвин Айман от "вълците"

Ливърпул направи първи входящ трансфер през това лято, след като привлече тийнейджърът Алвин Айман от Уулвърхемптън. 16-годишният футболист е подписал 5-годишен договор с мърсисайдци, които ще платят 2 милиона паунда компенсация на Уулвс, пише журналистът Фабрицио Романо.

16-годишният Айман бе част от първия отбор на Уулвс за гостуването им срещу Манчестър Сити в края на миналия сезон и за първи път изживя мач от Висшата лига. Въпреки че тогава не попадна в състава от 20 играчи, старши треньорът на Уулвс Гари О’Нийл – който прекара шест месеца в Ливърпул като помощник на Бари Лутас в отбора до 23 години през сезон 2020/21, все пак позволи на Айман това изживяване.

Алвин Айман може да играе ляв централен бранител и като дефанзивен халф. Младият талант вкара попадение за Уулвс в полуфинала за Купата на Висшата лига за юноши до 17 години срещу Лестър Сити в края на януари. Играейки като полузащитник, Айман завърши с първото си докосване, след като влезе като резерва през второто полувреме. Алвин записа дебют за отбора до 21 години през март по време на мач от Висшата лига 2 срещу Дарби Каунти. След това Айман получи похвали от треньора на Уулвърхемптън до 21 г. Джеймс Колинс.

Алвин Айман получи и международно признание с Англия, като миналата година беше избран за резервен играч на националния отбор до 17 години.