Ливърпул с второ поредно реми във Висшата лига, Нунес бе изгонен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" стигнаха само до точка срещу Кристъл Палас у дома

Отборите на Ливърпул и Кристъл Палас завършиха наравно 1:1 на “Анфийлд” в последен двубой от втория кръг на Висшата лига. Уилфрид Заха бе точен за гостите в 32-ата минута, а Луис Диас се разписа за “червените” в 61-ата минута. Малко преди попадението на Диас, уругвайският нападател Дарвин Нунес получи червен картон за удар без топка.

Преди този двубой Ливърпул бе в серия от десет поредни победи срещу Палас в Премиър Лийг, но днес не успя да спечели. “Червените” взеха само две точки от първите си два двубоя за сезона и вече изостават на четири от Манчестър Сити.

Мърсисайдци стартираха мача с домакински натиск, като Харви Елиът и Дарвин Нунес имаха ранни шансове за попадение. В средата на първата част възпитаниците на Юрген Клоп действаха на високи обороти, но в завършващата фаза имаха неточности.

В 32-рата минута Кристъл Палас откри резултата и смълча “Анфийлд”. Езе пусна чудесен пас към Уилфрид Заха, който надбяга бранител на съперника и с прецизен удар преодоля Алисон за 0:1.

Малко след това Заха отправи нов удар, но този път бразилският страж спаси. В заключителните минути вратарят на гостите Висенте Гуаита отрази удар с глава на Елиът. В добавеното време на първата част пък Дарвин Нунес нацели гредата. Въпреки тоталното надмощие, Ливърпул се прибра на почивка с гол пасив.

В началните минути на второто полувреме Ливърпул не изглеждаше като отбор, който е способен да обърне мача. В 57-ата минута ситуацията за домакините стана още по-трудна, след като Дарвин Нунес бе изгонен. Нападателят удари с глава Андерсен логично получи директен червен картон.

В 61-вата минута обаче Луис Диас показа класата си. Колумбийският ас на “червените” премина покрай петима играчи на съперника и със страхотен шут не остави шансове на Гуаита за 1:1.

Този гол даде необходимия импулс на мърсисайдци. Те се втурнаха в нападение, дори и с човек по-малко. В 71-вата минута Александър-Арнолд пропусна шанс за домакините. Малко след това пък Заха изпусна страхотна възможност за “орлите”.

В крайна сметка двубоят на “Анфийлд” завърши наравно 1:1, с което Палас взе първа точка за сезона, а Ливърпул записа второ поредно равенство.

В следващия кръг Ливърпул ще гостува на “Олд Трафорд” срещу намиращия се в криза Ман Юнайтед, като възпитаниците на Клоп имат чудесен шанс да запишат първа победа през сезон 2022/23 във Висшата лига.