Ливърпул се мести на новата база след мача с Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените напускат легендарния "Мелууд" и ще се готвят на 50-милионно бижу в Къркби

Шампионът в Премиър Лийг Ливърпул ще се премести на новата си тренировъчна база в Къркби по време на прекъсването на първенствата заради мачове на националните отбори през ноември.

Червените ще започнат тренировки на супер-модерното съоръжение веднага след старта на паузата, като преместването е част от дългосрочната стратегия на мениджъра Юрген Клоп за развитието на клуба.

Германският специалист включи трансфер на базата в Къркби още през 2017 година, когато разкри мащабен план за превръщането на Ливърпул в клуб, успешно конкуриращ се със съвременни финансови гиганти като Манчестър Сити и Челси, но с устойчива и разумна програма за развитие.

Всъщност Червените планираха да напуснат иконичната тренировъчна база “Мелууд” още през лятото, но преместването на 50-милионното бижу в Къркби се забави заради наложените на Острова рестрикции, породени от кризата с коронавируса.

Ливърпул се мести на новата база след мача с Ман Сити 1

Новото съоръжение се простира на площ от около 24 хектара, докато “Мелууд” разполага с по-малко от 5 хектара. Базата в Къркби разполага със седем затревени терена и три игрища с изкуствено покритие.

На новото съоръжение са изградени две специални зони за подготовка на вратарите, две изкуствени игрища на закрито, тенис-кортове, плувен басейн, огромен фитнес-център, зала с куп телевизионни съоръжения и други.

Любопитно е да се отбележи, че последната прес-конференция на Клоп на “Мелууд” – мястото, на което Ливърпул се подготвя от времето на легендарния Бил Шанкли, ще бъде преди последния мач преди паузата в първенството идния месец. А той е срещу… Манчестър Сити.