Ливърпул се нареди на опашката за Джак Грийлиш
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул е готов да се бори с Манчестър Юнайтед и Челси за звездата на Астън Вила - Джак Грийлиш

Отборът на Астън Вила е решен да задържи голямата си звезда Джак Грийлиш и дори му подготвя нов договор. Все пак грандовете от Висшата лига, включително и шампионът Ливърпул, продължават да имат сериозен интерес към капитана на бирмингамци.

“Червените” са сравнително нови в битката за Грийлиш, тъй като англичанинът беше свързан предимно с преминаване в Манчестър Юнайтед и Челси. Но след унизителната загуба с 1:4 от Манчестър Сити, те също сега искат да подсилят отбора си, като Грийлиш е определян като идеален вариант за ново попълнение на “Анфийлд”.

Звездата на Астън Вила е един от най-добрите играчи в кампанията на Висшата лига, като е вкарал шест гола и има 12 асистенции. Той е най-креативният играч на Вила и изгради стабилно партньорство с играчи като Рос Баркли и Оли Уоткинс, което направи бирмингамци една от приятните изненади през сезона. Въпреки че Грийлиш наистина е толкова добър в създаването на положения, това, което го прави толкова привлекателна цел за Ливърпул, е неговата гъвкавост.

25-годишният футболист играе на поста ляво крило, но може да оперира на противоположния фланг и дори да бъде в ролята на атакуващ полузащитник, ако е необходимо. По този начин той лесно ще се впише в схемата 4-3-3 на Юрген Клоп. Англичанинът може да бъде използван и в полузащита след вероятното напускане на Вайналдум през лятото. Също така Грийлиш може да бъде идеален заместник на играчи като Мохамед Салах, ако Ливърпул се раздели с египетския национал през лятото. Салах е доста непостоянен през този сезон, така че няма да е изненадващо, ако “червените” уредят звездата на Вила за негов заместник, тъй като Грийлиш предлага повече перспективи за бъдещето, защото е само на 25 години.

Със сигурност Ливърпул ще бъде изправен пред силна конкуренция от съперници в лигата в преследването на Грийлиш. Челси вече търси финансиране за трансфера на английския национал, като иска 40 милиона паунда за полузащитника си Рос Баркли. “Сините” имат огромна финансова мощ, благодарение на Роман Абрамович, така че ще бъде интересно да се види дали Ливърпул може да спечели битката за подписа на Джак Грийлиш.