Ливърпул се справи с 10 от Челси и не изпуска върха от поглед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ливърпул спечели гостуването си на Челси с резултат 2:0 в двубой от втория кръг на английската Висша лига. И двете попадения за мърсисайдци реализира Садио Мане през втората част. Сенегалецът бе и причината Члеси да играе вторите 45 минути с човек по-малко, след като Андреас Кристенсен бе изгонен за нарушение срещу него в края на първото полувреме.

Наставникът на “сините” Франк Лампард заложи на схема 4-3-3 като пред вратаря Кепа действаха Джеймс, Кристенсен, Зума и Алонсо. В средата на терена Ковачич, Канте и Жоржиньо си партнираха, а пред тях действаха Хаверц, Вернер и Маунт.

Шампионът на Англия започна в същата формация, като Юрген Клоп пусна всичко най-добро. Нямаше никакви изненади в състава на “червените” като нападението бе водено от триото Фирмино, Салах и Мане. На пейката остана новото попълнение Тиаго, който дебютира за “червените” през втората част.

Гостите от Ливърпул започнаха двубоя по-силно и владееха топката, като опитваха да организират опасни нападения. В 14-ата минута Салах преодоля Кепа и центрира към Фирмино, но Андреас Кристенсен бе на точното място и успя да предотврати попадението. Пет минути след това Мо Салах шутира опасно, но Кристенсен блокира удара му. Челси започна контра-атака, при която Тимо Вернер се засуети и не успя да използва възможността.

В 32-рата минута Тимо Вернер се справи с Фабиньо и шутира от 20-на метра, но покрай вратата. Минути след това Салах пусна опасен пас в близост до вратата на Челси, но Фирмино не успя да засече. В последните секунди на първото полувреме домакините останаха с човек по-малко. Джордан Хендерсън пусна страхотен извеждащ пас към Садио Мане, който използва скоростта си, за да овладее топката и останал очи в очи с Кепа бе съборен от Кристенсен. За това си действие централният защитник на Челси бе изгонен и домакините трябваше да играят цяло второ полувреме с човек по-малко.

Франк Лампард направи промяна на почивката, пускайки централният бранител Фикайо Томори на мястото на Кай Хаверц. Това обаче не помогна на домакините, тъй като само пет минути след подновяването на играта гостите поведоха. Салах комбинира с Фирмино, който предостави отличен пас за Садио Мане и сенегалецът се разписа с глава за 0:1.

Четири минути след това Мане удвои аванса на “червените” с второто си попадение в мача. Кепа сбърка след върната топка от Томори, а Садио Мане това и чакаше, като пресече подаването на испанския страж и прати топката в мрежата – 0:2.

В 65-ата минута Кепа се намеси чудесно при удар на Вайналдум и резултатът остана непроменен. Осем минути по-късно Тиаго Алкантара извърши нарушение срещу Вернер в наказателното поле и домакините получиха дузпа. Алисон обаче спаси удара на Жоржиньо, с което Челси не успя да се върне в срещата.

Малко преди края на двубоя бразилският вратар на гостите отново направи отлично спасяване при удар на резервата Тами Ейбрахам. В добавеното време Кепа се отличи с невероятна намеса при шут на Мане. До края на срещата ново попадение така и не падна и шампионите спечелиха с 2:0 на “Стамфорд Бридж”.

С втория си пореден успех от началото на сезона, Ливърпул събра 6 точки и заема 3-ото място, като пред “червените” са Арсенал и Евертън, които имат по-добра голова разлика. Отборът на Челси пък се смъкна до 10-ото място с актив от 3 точки.