Ливърпул спечели дербито с Ман Юнайтед и вече има 16 точки аванс на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ливърпул се справи и с отбора на Манчестър Юнайтед като записа успех с 2:0 в дерито на “Анфийлд” този уикенд от Висшата лига. Това бе 12-ата поредна победа за тима на Юрген Клоп у дома в шампионата през този сезон. Успехът за ‘червените’ донесоха Върджил Ван Дайк с гол в 14-ата минута и Мохамед Салах с попадение в добавеното време.

Ливърпул доминираше в началото на срещата и заслужено поведе в резултата. Александър-Арнолд центрира от корнер в 14-ата минута и колегата му в отбрана Върджил ван Дайк откри резултата с точен удар с глава. В 23-ата минута ‘червените’ можеха да удвоят аванса си, но Садио Мане пропусна добра възможност да се разпише. Веднага след това Ливърпул вкара втори гол чрез Фирмино, но преди това Върджил ван Дайк наруши правилата срещу вратаря на съперника Давид де Хеа и попадението бе отменено.

В 36-ата минута Ливърпул отново вкара попадение, което пак беше отменено. Алекс Окслейд-Чембърлейн пусна чудесен пас към Вайналдум и той прати топката в мрежата на гостите, но холандецът бе в положение на засада. В края на първата част Давид де Хеа направи отлично спасяване при удар на Садио Мане и остави своя отбор в мача.

“Червените дяволи” заиграха доста по-добре след почивката и изравниха играта в центъра на терена. Така тимът на Оле Гунар Солскяер имаше възможност да създаде шансове за попадение. Фред и Марсиал отправиха точни удари към вратата на Алисън в средата на полувремето, но бразилският страж се намеси добре.

Ман Юнайтед хвърли всички сили да изравни резултата в края, но допусна втори гол в добавеното време. Алисън изрита топката директно към Мохамед Салах, който се откъсна сам срещу вратаря и вкара за крайното 2:0.

Това бе 21-вата победа за Ливърпул в 22 мача през сезона. “Червените” вече имат 64 точки в актива си и са на цели 16 пункта пред втория Лестър, като имат и мач по-малко. Манчестър Юнайтед пък остана на пето място с актив от 34 точки, на 5 пункта от четвъртия Челси.