google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Съобщава се, че отборът на Ливърпул има интерес към полузащитника на Наполи Фабиан Руис, като мърсисайдци ще съперничат на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен за подписа на футболиста. Информацията е от “Diario Madridista”, като се твърди че Реал е фаворитът да подпише с испанеца. Изданието също така смята, че Фабиан Руис ще струва около 74 милиона паунда.

23-годишният Фабиан се превърна в ключов играч за Наполи, след като бе привлечен от Реал Бетис през 2018 г. Съобщава се, че италианците са платили клаузата му за откупуване – приблизително 27 милиона паунда.

Това не е първият път, когато испанските медии свързват Ливърпул с Фабиан Руис. Преди време “червените” също са имали интерес към креативния халф. Фабиан е много, много добър полузащитник и играч, който би могъл да подсили всеки отбор. Той е способен да играе на високо ниво и ще се приспособи към всеки клуб, както го направи при преминаването си в Неапол. Руис смени испанската “Ла Лига” с италианската Серия “А”, но нямаше никакви проблеми и бързо се адаптира на “Стадио Сан Паоло”.

“Червените” харесват подобен тип халф, който има виждания за играта в офанзивен план и умее да се справя добре в защита. Фактът, че Фабиан Руис е на 23 години и вече е много опитен, също го прави много вълнуваща перспектива за тима на Юрген Клоп.