Ливърпул ще получи титлата, независимо как ще завърши сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболната асоциация на Англия ще признае титлата на Ливърпул, дори и сезонът да не се доиграе. Това твърди британския вестник „The Telegraph”. Сезонът във Висшата лига има огромен шанс да не бъде довършен, поради пандемията от коронавирус, обхванала цяла Европа.

Преди време, същото издание, разкри , че в регламента на първенството не е записано какво трябва да се прави при подобна ситуация. Вчера се появиха информации, че няколко клуба не искат да се признае сезона и резултатите до момента да бъдат анулирани. Зад тази идея застанаха отборите на Тотнъм и Уест хем.

Вчера официално се взе решение за спирането на мачовете във 4-те професионални дивизии на Английската футболна асоциация. Забраната важи до 4 април, но не се знае дали няма да бъде продължена. Повечето отбори имат желание да изиграят всички мачове и да довършат сезона.

На този етап Ливърпул има колосална преднина в класирането. „Мърсисайдци“ са спечелили 25 точки повече от втория в подреждането Манчестър Сити. За да спечелят математически титлата, те се нуждаят от още две победи в последните 9 кръга.

Шефовете на английския футбол обсъждат и възможност, при която да няма изпаднали отбори, а следващото първенство да се проведе с участието на 22 тима. 20-те от настоящия сезон + Лийдс и Уест Бромич Албиън. Двата отбора имат убедителна преднина в класирането на Чемпиъншип.