Ливърпул трябваше на два пъти да печели мача с Тотнъм, Жота герой
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Страхотна драма със седем гола на "Анфийлд"

Ливърпул победи Тотнъм с 4:3 в среща от 34-ия кръг на английското първенство Висша лига. Попаденията за “червените” реализираха Къртис Джоунс, Луис Диас, Мохамед Салах и Диого Жота, а точни за “шпорите” бяха Хари Кейн, Хьон-мин Сон и Ричарлисон.

Кошмарното начало за Тотнъм от “Сейнт Джеймсис Парк” срещу Нюкасъл наскоро се повтори и в града на ”Бийтълс”. “Шпорите” допуснаха три гола още до 15-ата минута, след което успяха да се съвземат.

В 3-ата минута Къртис Джоунс откри резултата, след като засече отлично подаване на Александър-Арнолд. 120 секунди след това Луис Дис направи резултата 2:0 в полза на мърсисайдци.

В 15-ата минута домакините получиха дузпа и Мохамед Салах направи 3:0. Тотнъм успя да спре устрема на домакините, а в 39-ата намали резултата чрез Хари Кейн.

През второто полувреме двубоят бе равностоен. Тотнъм успя да направи страхотно завръщане и да изравни резултата. В 77-ата минута Хьон-мин Сон отбеляза втория гол за своя тим.

В 93-ата минута резервата Ричарлисон засече с глава центриране на Сон и не остави шансове на Алисон – 3:3. Това бе първи гол за бразилеца във Висшата лига за Тотнъм.

Секунди след това Диого Жота бе големият герой за Ливърпул. Той се възползва от грешка на Лукас Моура, за да вкара петия си гол в последните четири мача. Португалецът нахлу в пеналта на съперника и с мощен удар по диагонала донесе успеха на своя тим.

С този успех Ливърпул задмина Тотнъм в класирането. Домакините имат 56 точки и заеха 5-ото място, докато техният съперник е 6-ти с актив от 54 пункта.