Ливърпул вижда Ив Бисума като заместник на Вайналдум
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул се насочи към Ив Бисума като потенциален заместник на напускащия Вайналдум след края на сезона

Според ексклузивна информация на Goal, Ив Бисума е един от кандидатите да замени Жоржиньо Вайналдум в Ливърпул това лято. “Червените” се подготвят за натоварен трансферен прозорец след слабото си представяне във Висшата лига, поради множество проблеми, свързани с контузии на играчи.

Юрген Клоп сега е решен да извърши основен ремонт на състава, тъй като той се подготвя за живота без Вайналдум, наред с много други играчи. Настоящият договор на халфа на “Анфийлд” изтича в края на сезона, като футболистът е свързан със свободен трансфер в Барселона през лятото. В резултат на това Ливърпул сега се насочи към потенциалните възможности за заместник на нидерландеца, като Бисума сред играчите, които клубът следи отблизо.

Полузащитникът на Брайтън се превърна в сензация във Висшата лига след постоянните му изяви и е в основата на отбора на Греъм Потър. Агресивният стил на игра на Бисума, съчетан с неговата работоспособност, динамичност и физическа издръжливост го правят отличен заместник на Вайналдум.

Ливърпул е имал проблеми по отношение на контузии на полузащитници, като Наби Кейта все още се бори с различни травми през цялата си кариера на “Анфийлд”. В това отношение Бисума предлага толкова необходимото разнообразие и дълбочина на състава за Клоп в средата на полузащитата. На 24-годишна възраст, малийският национал е отличен дългосрочен вариант за Ливърпул и вече доказал се във Висшата лига, той наистина е по-добър вариант в сравнение с други опции като например Флориан Нойхаус от Борусия Мьонхелгладбах.

“Червените” обаче могат да се изправят пред голяма конкуренция в преследването на Бисума. Реал Мадрид, от една страна, беше свързан с трансфер на халфа на Брайтън в края на миналата година, а Арсенал също следи футболиста на “чайките”. Няма да е изненадващо Реал да преразгледат интереса си към Бисума това лято, тъй като Зинедин Зидан готви доста промени в състава, може да включва напускането на няколко утвърдени звезди.