Ливърпул влиза в битка с Челси и Ман Юнайтед за Чуквуезе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Ливърпул ще се бори с Челси и Манчестър Юнайтед за подписа на Саму Чуквуезе от Виляреал

Според ексклузивна информация на Caught Offside, цели три гранда от Висшата лига в лицето на Челси, Ливърпул и Манчестър Юнайтед възнамеряват да се борят за играча на Виляреал Саму Чуквуезе в предстоящия трансферен прозорец.

Самуел Чуквуезе бе част от една от най-обещаващите академии в Нигерия, преди да подпише с Виляреал през лятото на 2017 г. След една година с клуба до 19-годишна възраст и резервите, 21-годишният играч прогресира до първия отбор и оттогава той не поглежда назад. До момента крилото е записал 119 участия за Жълтата подводница, вкарвайки 12 гола.

Чуквуезе направи силна кампания 2020/21, тъй като допринася с пет гола и осем асистенции във всички състезания, помагайки на Виляреал да се класира за финала на Лига Европа. Прогресът на 21-годишния футболист алармира множество водещи клубове в цяла Европа, като Ливърпул е един от тях. “Червените” обаче ще срещнат конкуренция от страна на Ман Юнайтед и Челси.

Интересът на Челси към нигериеца идва малко озадачаващо, предвид изобилието от атакуващи богатства, с които разполага Томас Тухел. Трябва обаче да се отбележи, че големите летни поъплнения – Хаким Зиеш, Кай Хаверц и Тимо Вернер, просто не са били достатъчно последователни през сезона, докато Кристиан Пулишич и Калъм Хъдсън-Одой също не са успели да намерят своята форма.

Манчестър Юнайтед пък се нуждае от още едно крило за новия сезон, за да има повече широчина в състава. Звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо остава основен приоритет за Манчестър Юнайтед, но те може отново да не успеят да го привлекат.

Що се отнася до Ливърпул, “червените” ще трябва да подсилят атакуващата си мощ, като се има предвид формата на Садио Мане и Роберто Фирмино през изминалия сезон. В допълнение към това, играчи като Минамино, Шакири и Ориги изглеждат излишни на ‘Анфийлд’, така че Юрген Клоп трябва да вземе нов футболист, който да остави отпечатък поне колкото Диого Жота. 21-годишният Чуквуезе може да бъде много добър трансфер за Ливърпул, като той е оценен на 80 милиона евро и предстои да видим дали някой от заинтересованите отбори ще направи оферта през лятото.