Локо Пловдив атакува ЦСКА и Бруно с новата си звезда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крушарски & Co правят и невъзможното, за да уредят картотеката на Уртадо

Воден от силното желание да отмъсти на напусналия Бруно Акрапович, ръководството на Локомотив (Пловдив) полага неимоверни усилия да уреди картотеката на перуанския национал Паоло Уртадо преди очаквания с голям интерес сблъсък с ЦСКА София в събота.

Босненският специалист изведе Черно-белите до два триумфа в турнира за Купата на България, а освен това Локо игра като равен с равен с Тотнъм на Жозе Моуриньо в Лига Европа, но заставането му начело на Червените по средата на сезона беше прието на “Лаута” като предателство.

Вече няколко пъти собственикът на пловдивчани Христо Крушарски обяви, че между него и Акрапович вече има “бетонна стена”, която няма как да бъде съборена.

Уртадо беше представен още на 21 февруари, но все още не е успял да направи своя дебщт заради проблеми с документи.

В Локомотив обаче силно се надяват, че всички необходими документи за картотекирането на играча ще пристигнат до края на седмицата и той ще бъде картотекиран в Българския футболен съюз.

Уртадо, който за последно игра в Турция за местния Коняспор, пристигна в Пловдив с доста богата визитика. Той има 38 мача за националния тим на Перу, беше част от състава на световното първенство в Русия през 2018 година, а освен това е ставал трети на Копа Америка.

В случай, че все пак не успее да дебютира на “Българска армия”, перуанецът най-вероятно ще бъде на разположение за домакинския сблъсък с Берое на 13 март.